تبیین تجربه سالمندان ومراقبین از انتقال به سرای سالمندان :مطالعه کیفی
کد مقاله : 1013-MOA-FULL (R1)
نویسندگان
ندا محمدی نیا *1، محمدعلی رضایی2، ویدا روستازاده3
1دکترای آموزش بهداشت وارتقاءسلامت، عضوهیات علمی دانشکده پرستاری مامایی، بم، ایران
2دکترای سلامت در حوادث و بلایا، عضوهیات علمی دانشکده پرستاری مامایی، بم، ایران
3دانشجوی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، بم، ایران
چکیده مقاله
مقدمه: سالمندی یکی از مراحل حساس زندگی است .جمعیت سالمندان، بخصوص در دهه های اخیر به سرعت افزایش یافته و به تبع آن، پذیرش در سرای سالمندان روز به روز بیشتر شده است اما تجربه آنها از این انتقال کمتر مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.هدف از مطالعه مذکور نیز تبیین تجربه سالمندان و مراقبین از انتقال به سرای سالمندان درشهر بم می باشد.
روش کار: این مطالعه با رویکرد پدیدارشناسی (فنومنولوژی) انجام شد.مشارکت کنندگان، مراقبین وسالمندان ساکن در سرای سالمندان شهر بم بودند که به شکل نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند .نمونه گیری تا اشباع اطلاعات که تعداد شرکت کنندگان به 22 نفر رسید(13سالمند و 9مراقب) ادامه یافت. روش جمع آوری داده ها، یادداشت های در عرصه، مصاحبه ومشاهده بود.نوع مصاحبه، بدون ساختار و عمیق بوده و از روش هفت مرحله ای کلایزی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها:در کل 47 کد اولیه استخراج شده که در دو مضمون اصلی(علت انتقال از دید سالمندان و علت انتقال از دید مراقبین)وچهارمضمون فرعی(مشکلات سالمند، مشکلات خانواده سالمند، انتقال ارادی سالمند، انتقال اجباری سالمند)طبقه بندی شدند.
نتیجه گیری:در کل، بیانات شرکت کنندگان نشان داد اکثر سالمندان از انتقال خود راضی نبودند. بنابراین باید آموزش های رسمی وغیر رسمی به خانواده ها و جامعه درزمینه احترام به سالمندان، استفاده از تجربیات آنها، راضی کردن آنها قبل ازانتقال به سرای سالمندان و ملاقات منظم و دیدارچند ساعته از آنها در طی هفته در برنامه خانواده ودوستان آنها و حتی کلیه اقشار جامعه در حد توان گنجانده شود.
کلیدواژه ها
سرای سالمندان، سالمندان، مراقبین سالمندان، مطالعه کیفی، پیری
وضعیت: پذیرفته شده
login