مسئله جنسیت در مراقبت از سالمندان؛ یک مرور روایتی
کد مقاله : 1062-MOA-FULL (R1)
نویسندگان
سحر حجازی کیا *
دانشجوی دکتری،گروه روانشناسی،واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده مقاله
فرآیند پیری، واقعیتی اجتناب ناپذیر در چرخه حیات انسانی است. در طی دهه های اخیر، شاهد افزایش چشمگیری در تعداد افراد سالمند در جوامع مختلف بوده ایم. علاوه بر چالش های سلامت جسمی این گروه سنی، مسائل مربوط به سلامت روان نیز برای آنان حائز اهمیت است. ارائه مراقبت های مناسب به سالمندان، تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله وضعیت سلامتی فرد، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، و همچنین عوامل فرهنگی-اجتماعی قرار دارد.
جنسیت، یکی از مؤلفه های کلیدی در فرآیند پیری محسوب می شود. تفاوت های قابل ملاحظه ای میان زنان و مردان سالمند در خصوص روند پیری، تغییرات مرتبط با سلامتی و نیز میزان و نوع مراقبت های دریافتی وجود دارد. مطالعه حاضر، به بررسی نقش جنسیت در فرآیند پیری و تأثیر آن بر شیوع، ارائه خدمات بالینی و سیر بیماری های جسمی و روانی در میان سالمندان می پردازد.
این پژوهش، شکاف های موجود در زمینه دیدگاه های جنسیتی را در ارتباط با مراقبت های طولانی مدت از سالمندان، مسائل حقوقی و مالی مرتبط با این قشر از جامعه شناسایی می نماید. یافته های این مطالعه بر ضرورت توجه به رویکردهای جنسیتی در حوزه پیری و سالمندی تأکید می ورزد تا بدین ترتیب بتوان به شیوه ای کارآمدتر و جامع تر، نیازهای سلامت جسمی و روانی زنان و مردان سالمند را برآورده ساخت.
کلیدواژه ها
سالمندی، جنسیت، مراقبت، سلامت روان، سلامت
وضعیت: پذیرفته شده
login