الگوی زنانه جمعیت سالمندی ایران؛ فرصت ها و تهدید های بالقوه
کد مقاله : 1143-MOA-FULL (R2)
نویسندگان
آرزو نوری شفیع *1، مریم صالحیان2، زهره عبدالمالکی3
1سایر
2گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ، سمنان ، ایران
3دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد سمنان ، سمنان ، ایران
چکیده مقاله
سابقه وهدف : افزایش طول عمر انسان ها و ازدیاد جمعیت سالمندی یکی از دستاوردهای مطلوب قرن جدید بوده و با توجه به تغییر در ساختار جمعیتی دنیا و همزمانی تحولات الگوی زنانه جمعیت سالمندی، داده های سرشماری ایران نیز بیانگر افزایش سهم زنان در جمعیت سالمندی است. از دیگر سو، عدم آمادگی روانشناختی بسیاری از افراد سالمند برای ورود به دوره پیری منجر به بحران گردیده است. لذا این نوشتار در پی آن است تا با بررسی مسئله سلامت اجتماعی و روانی در سالمندان زن ایرانی، فرصت ها و تهدیدهای احتمالی پیش رو را مورد ارزیابی قرار داده تا براساس آن بتوان تدابیری اندیشید.
روش جستجو : روش این پژوهش مروری و کیفی بوده و بر اساس جستجوی مقالات نمایه شده در سایت های معتبر ایرانی و خارجی صورت گرفته است.
یافته ها : جستارهای انجام شده در پیشینه پژوهش ها، بیانگر آسیب پذیری الگوی زنانه جمعیت سالمندی ایران، در ابعاد اقتصادی و اجتماعی، روانی بوده که به پیامدهای آسیب زا و رنج آور آن کمتر توجه شده است.
نتیجه گیری : یافته های حاصل نشانگر آن است که از یک سو امروزه افزایش جمعیت سالمندان ایران به عنوان یکی از بزرگترین موفقیت های بشری در حوزه فناوری سلامت، به شمار می رود و از دیگر سو، به عنوان یک تهدید جدی برای نظام مراقبت سلامت، رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور محسوب می شود و با توجه به افزایش تعداد زنان سالمند، این مسئله در افق چشم انداز 1430 بغرنج تر خواهد شد.
کلیدواژه ها
الگوی زنانه جمعیت، سالمندی ایران، فرصت ها، تهدید ها
وضعیت: پذیرفته شده
login